Vanatoare de cai verzi

Aceasta postare porneste de la un articol scris pe  

N-am sa-l contrazic, in principiu. Dar Hmmm-ul meu cere niste explicatii. :P. Pentru ca mi-am adus aminte de niste discutii si niste idei, in timp ce-l citeam... poate fara nici o legatura cu el.

Imi face o deosebita placere sa citesc pe bloguri mai mult sau mai putin cunoscute despre SEO, despre trafic s.a.m.d..  As putea spune ca-s putin masochista din punctul asta de vedere. Stiti cum mi se par mie articolele astea despre SEO si cum sa faci trafic? Ca la Facultatea de Management! Te invata sa faci afaceri, un om care in viata lui n-a vandut nici macar un servetel. (no offense, nu-i cu adresa).


Din cate am citit in anii astia, in special pe blogurile foarte cunoscute cam totul se invarte in jurul traficului. Relevant sau irelevant. Relevanta asta-i   asa, o chestie de convenienta. Daca ai trafic, e relevant sa ai. Daca n-ai, e irelevant. Cert e ca se scrie mult, prea mult despre asta si-atunci ma intreb chiar e irelevant?  Nu de alta, dar vanzarile si campaniile se fac la click-uri si la afisari... Numa` zic. Asta desigur, daca vrei sa faci bani din blog. Si la nivel declarativ nimeni nu vrea! da de unde!

Numa` ca sa va dati putin seama, stiu eu un blog arhicunoscut care afiseaza intre 100 si 200 de useri online non-stop, la orice ora din zi si din noapte, si pentru care sunt convinsa ca traficul nu e relevant. Hai sa fim seriosi! N-ai cum sa ai 100 de useri online la 4 dimineata, in fiecare dimineata. Nu zic ca-i fake, Doamne fereste! da nici important nu e!

Asa ca voi bloggeri incepatori, nu va stresati sa faceti bani din blog, ca are cine sa faca. Nu va stresati sa va optimizati blogul ca e irelevant. Nu luati mah pita de la gura bloggerilor consacrati (aici ii alta discutie), ca si-asa-i mica si impartita si irelevanta.


  
P.S. prin optimizare inteleg in primul rand continut original de calitate cu tot ce implica asta.





3 comentarii:

Florin Ruşanu spunea...

Eu la fiecare astfel de discuţie/articol am declarat şi repet că nu ştiu metode-minune de a spori traficul şi de fiecare dată am spus lucruri care nu trebuiesc făcute, gen 'nu copia de la alţii, nu da cu hatereală pe alte bloguri', etc. SEO e important atunci când ai conţinut de calitate. Când atragi vizitatori care îţi rămân să citească cel puţin articolul pe care i-ai atras din motorul de căutare, nu când atragi vizitatori care îţi duc bounce rate-ul către 100% şi durata vizitei spre 00:00. Orice advertiser căruia îi arăţi 1000 de unici cu bounce 99% îţi va plăti maxim cinci dolari pentru un articol.

Diana B. spunea...

Corect. Eu is cu totul de acord. Dar nu-s de acord ca traficul accidental e de aruncat la gunoi. Traficul accidental e inevitabil chiar daca e in procent mic. Si poate fi folosit. Daca continutul este de calitate, poti sa fidelizezi si cititorul accidental. Parerea mea. De aia am scris P.S.-ul. Iar daca ai bounce 99% faci altceva, numai blogging nu.

Gabi spunea...

Dragilor, articolu-mi era dedicat, precum acesta, oamenilor care intra in sfera bloggingului motivati de legendele urbande aparute in timp.
Tot ce ai scris tu Diana sprijina articolu-mi cu nota ca am facut in articol precizari precum in comment-ul lui Florin.
Da, traficul accidental este un element standard si contestabil doar in contextul in care ai un blog care se bazeaza, exclusiv!, pe aceasta forma de trafic.

P.S.: Personal, daca am starnit acest articol nu pot decat sa ma bucur si sa-ti multumesc :)
P.S.2: Articolul meu a pronit, ca si al tau, de la vizualizarea exceselor facute pe aceasta tema, o mare parte din ele facute de oameni care un blog lipsit de continut si personalitate dar plin de "S.E.O"

Trimiteți un comentariu