Nu conteaza...daca nu-l ai...prietenii stiu de ce

Vad o gramada de suparari bloggeristice zilele astea, si ma intreb ce sa-i fi necajit oare pe toti? N-am fost curioasa sa citesc A-listerii... nici n-am rabdare sa-i citesc pe toti, dar 3-4 articole de suparaciosi mi-au fost de ajuns ca sa inteleg ca se petrece ceva. Sau poate pur si simplu s-au inspirat unii de la altii...ceea ca nu-i nimic rau. Iaca ca ma inspir si eu, ca sa mai fac o pauza de la siroposeniile si patetismele care-mi trec prin cap zilele astea si pe care mai ca era sa le scriu aici.

Din nou, vestnicele discutii despre bloggerii mici, blogegerii mari, SEO si trafic.

Eu una am facut o pasiune sa vorbesc despre trafic.  Si stiu ca-i oftica pe multi. Pacat ca ai nu ajung aici sa citeasca.  Bai, a dreacu` ca pentru nici unu nu-i important traficul. Nu-i bun mah, nu-i bun! Exact ca strugurii aia care-s acrii. Normal ca nu-i important si nu conteaza daca nu-l ai.

Da` sa vezi tu ce fain ii cand il ai, si cand iti creste contu` ala de ad-sense vazand cu ochii, de-ti vine sa-ti dai demisia si sa te apuci de postat zilnic. Pe bune ca-i fain. Si ce fain ii sa te duci in fiecare luna, la Western Union sa-ti iei banii si sa vezi cum se hlizeste idioata de caserita cand vede de unde iti vin banii si cum se pune ea , invariabil sa dea pe telefoane ca sa-si intrebe sefii daca-i ok. Cum? De la Google? Cum adica de la Google? Iaca-asa!

Poveste ce nu se intampla daca in loc sa-ti vezi tu de treburile tale, te apuci sa scrii advertoriale moca pe la concursuri cretine pentru bloggeri sau mai rau, te apuci sa citesti sfaturile A-listerilor despre „cum se fac bani din blog“. Ai aplicat toate sfaturile lor si tot nu merge treaba? Poate ca ar trebui sa te intrebi de ce? Nu, nu esti tu prost, doar ca ei sunt cu un minut mai destepti decat tine. :)))






Pe vremuri scriam...

Pe vremuri scriam. Altfel decat acum si din cu totul alte motive. Scriam mai sincer, probabil pentru ca nimeni nu citea. Scriam ce simteam, nu ce gandeam.

Aseara am vrut sa scriu ceva aici, ca mai demult, dar era prea tarziu si am amanat pentru astazi. Acum,  m-am asezat in fata calculatorului si mi-am dat sema ca nu pot sa scriu. Nu am toate cuvintele la mine. Nu mai pot fi la fel de sincera...cu mine. Oare asta se intampla cand cresti mare?

Hmmm....

Nu-mi plac „povestile de viata“

Inevitabi „povestea de viata“ a cuiva e trista. Sau cel putin numa` despre astea gasesti posturi pe net, sau vezi reportaje la tv.

Nu ma intereseaza. Daca ai patit cacaturi, sigur ti le-ai facut cu mana ta asa ca tine-le pentru tine. Eu nu-s curuioasa. La mieunat si varsat lacrimi de crocodil toata lumea e campion.

Daca gresesc, si ti-au facut altii cacaturi, inseamna ca ai fost prost ca le-ai suportat, sau mai rau, ti-a placut. Asa ca shut the fuck up!

La tăţi ni-i greu!

De ce NU merg la referendum?

Cu riscul de a-i face pe placul lui Base, pe care nu-l vreau nici eu mai mult decat altii, nu merg la referendum sau la alte alegeri in urmatoarea perioada. Din mai multe si varii motive. In ordinea importantei lor:

1. Pentru ca imi pasa prea putin.
2. Pentru ca nu ma deranjez.
3. Pentru ca am altceva mai bun de facut.
4. Pentru ca oricum, daca noi am merge cu totii la vot, pensionarii si asistatii sociali sunt mai multi decat noi, deci ei vor decide, in concluzie votul nostru nu conteaza.
5. Pentru ca au drept de vot toti oligofrenii, analfabetii, bolnavii psihic, si alte categorii fara discernamant, din pacate foarte numerosi.
6. Pentru ca referendumul asta e la fel de fraudat ca si restul alegerlilor de pana acum, de catre toate partile implicate.
7. Pentru ca nu-s asa de naiva sa pun botul la ce vad la TV.
8. Pentru ca inca nu a reusit nici un politician sa ma convinga.
9. Pentru ca nici in ceasul al 12 -lea nu se respecta legea. Nici macar asa, de ochii lumii. Publicitatea electorala e pe toate drumurile inclusiv pe net, platita (vezi Google AdSense ) sau gratuita, desi din cate stiu astazi nu-i voie.
10. Pentru ca daca chiar mi-ar pasa, sigur nu i-as vrea nici pe Ponta nici pe Antonescu, iar Base oricum nu mai are mult.
11. Alte motive nu-mi vin acum in minte dar sigur mai sunt.

M-am uitat putin la TV si mi se pare trist. Multi dintrre cei care voteaza habar n-au pentru ce pun stampila. Cei mai multi cred ca voteaza o noua constitutie. Multi pensionari/ batrani cred ca sunt obligati sa mearga la vot si daca nu merg vor primi amenda. (asta o stiu pentru ca am intrebat cativa).




Valoarea cadourilor handmade


Din ciclul: “sa facem in fiecare zi din vacanta ceva creativ“, astazi am  mesterit cu Maya niste cutiute Origami si apoi le-am decorat cu tot felul de chestii. pana aici totul minunat! Ne-am distrat, am facut dezastru prin casa: lipici, hartiute, chestii... pana cand a venit intrebarea de baraj: ce faceti cu ele?

Chiar asa! Ce sa facem cu ele?

Imediat ne-a lovit si ideea : le umplem cu bombonele sau prajiturele si le facem cadou.

Apoi, din vorba in vorba, ne-am dat seama ca ideea este foarte profitabila de altfel :

1. te distrezi cand le faci.
2. Nu dai multi bani pe cadouri.
3. Cel care le primeste e obligat sa se bucure si sa fie impresionat, ca doar i-ai facut un cadou cu mana ta.

Mno, care ne mai invitati la aniversari?




Am pierdut o batistuta- rock the roof!

Am observat fara sa vreau ca marea noastra artista Inna s-a dat pe rock. Bine, eu n-as fi observat daca nu mi-ar fi atras Cristi atentia ca e rock. Mi se pare un fel de varianta rock la „Am pierdut o batistuta“, Desi trebuie sa recunosc ca „Am pierdut o batistuta“ in varianta pe care mi-o imaginez eu, ar suna mult mai hard.

Foarte enervanta piesa „tu si eu“, mai ales versurile alea cantate tztzit :

„Dzin adzancul tzinimii...“

Cica rock the roof! Rock pe dracu!

Banuiesc ca o sa-mi tziuie in urechi toata vara!


Nisa bloggerilor ciumeti


De la o vreme, am inceput sa uit chestii. De obicei uit ideile de articole pe care vreu sa  le scriu aici. Asa  ca am inceput sa scriu biletele. Ca asta de mai sus.

In ideea ca „las` ca-mi aduc eu aminte ce-am vrut sa scriu cand il vad“, am notat doar titlul. Ghinion. Habar n-am ce-am vrut sa spun. Ceva de rau, ceva genial si profund, evident.  :D  

Daca voua va sugereaza ceva titlul, astept sugestii. Poate imi aduc aminte ceva! :)))


                                                            

Cand o sa fiu mare....

Cand eram copil, abia asteptam sa fiu mare. Sa pot sa ma uit la televizor la ce vreau si la cand vreau, sa nu trebuiasca sa ma culc devreme, sa pot citi toata noaptea si sa pot sa mananc ce vreau si cand vreau... adica desert inainte de masa, sa ma dau pe topogan de cate ori vreau, sa stau in bazin cat vreau, etc.

Multor adulti le pare rau ca au crescut. Mie nu. Pot sa fac ce vreau acum, sau aproape ce vreau...si le savurez pana la ultima.  De la televizor, la citit, de la datul pe tobogan pana la statul in bazin si mancat chestii in oridinea in care am pofta si in cantitatea in care am pofta. De fapt nu-s sigura ca am crescut. Inca mai sunt lucruri pe care astept sa le fac cand o sa fiu mare.

Cine doarme vara asta... masa-i curva!

Observ ca de cateva zile tot mai multi bloggeri is nedormiti! Oare de ce?

Sa fie clar de la  inceput! Nu scriu postu asta pentru indexarea google, asa cum vara asta nu (o sa) dorm - (boldu nu-i pentru seo :P). Asta este ipocrizie de blogger. Cred ca ati vazut ce vanatoare de keyword-uri au fost zilele astea pe cateva bloguri bine indexate. Ca la formula 1, au stat in trena lui Connect-R, la aspiratie. Daca dati un search pe google  cu „vara nu dorm“o sa vedeti exact despre cine este vorba, cine-i curva virgina (sau la plural, daca vreti, ca-s mai multi). Vrajala cu '' eu sriu doar cu diacritice'' - din patriotism evident sau ''eu nu folosesc diminutive“, eu nu dau „titluri pentru google“... le auzim aproape zilnic. Io una m-am cam plictisit. Alte subiecte nu mai aveti? Ca nu toti cei care va citesc sunt bloggeri  si  pe majoriatea, sincer, nici nu-i intereseaza de ce ai dat tu un titlu sau de ce ai pus un anumit tag! De fapt majoritatea nici nu stiu despre ce vorbesti cand te scuzi ca „nu e pentru google, indexare, SEO...  daca vrei sa scrii, scrie si gata, nu te mai justifica!

Ia cu sana:




Io nu-s fan Connect-R, da tre sa recunosc ca piesa asta-i buna!

Suntem niste amnezici

Mi se pare grav sa nu mai tii minte cum erai in copilarie, ce-ti placea si ce iti doreai.

Nu stiu de ce li se pare adultilor ca tot ce isi doresc copiii de 1 iunie este sa deseneze cu creta pe asfalt. E un fel de reminiscenta comunista, ca atunci nu erau alte distractii. Acuma ar fi de unde. Poate ar fi interesant sa ii intrebam, s-ar putea sa isi doreasca cu totul altceva.

Imi aduc aminte ca ne duceau si pe noi, cu clasa, pe trotuarul din fata scolii (un trotuar ingust si spart), aproape de o statie de tranvai. Ne inghesuiam acolo, si ne zdreleam degetele, vreo doua ore in soare, imbracati prea gros. Intre timp trecatorii calcau pe desenele noastre, ceea ce ne supara teribil. Invariabil, ploua chiar in acea zi, desi oricum nu mai conta.

Daca totusi trebuie neaparat sa respectam traditia cretina, recomand parcarile hipermarketurilor, pentru ca sunt gata marcate cu vopsea alba. Cate un copil pe un loc de parcare. O masina in plus sau in minus nu mai conteaza, orium, aerul de oras la ora de varf este remarcabil pentru sanatate.



Facebook nu uita ce ai mintit ieri! Nu uita nici tu!

Nu-mi plac mincinosii. dar probabil ca nimanui nu-i plac.

Dar printre ei, exista o specie aparte care pe langa ca sunt mincinosi, mai sunt si  amnezici. Ori poate sunt eu naiva  si de fapt sunt atat de nesimtiti incat te mint in fata cu tupeu.

Mai stiti ca se vorbea (si cred ca se mai vorbeste inca) ca ca tot ce pui pe facebook  ramane pentru totdeauna acolo. Ei bine, si minciunile raman acolo. Asa ca e bine sa nu mintiti pe facebook daca stiti ca nu va tine memoria. Sau luati la fiecare minciuna o pastila de lecitina.

Dovada asta virtuala e usturatoare, daca ti-o pune cineva in fata. Si te faci de cacao. Ar trebui sa pun niste print-screen-uri...dar, pe bune, mi-e mie jena. Mai ales ca toata treaba a fost gratuita (treaba de la care a pornit articolul asta). Probabil din pura mitomanie.

Mitomania asta e ca alcoolismul. Nu mi-e mila nici de mitomani  nici de alcoolici. Mitomania e o tara, e un viciu, o perversiune sufleteasca. Nu merita pic de compasiune.

P.S. O observatie personala- mitomania e cam asociata cu cleptomania. Asa ca daca dati pe facebook peste oameni din astia, feriti-va de ei in  viata reala.


Important despre codex alimentarius!

Pentru toti agitatii si agitatorii care mor de grija mea:! Pentru toti cei care se simt datori sa-mi atraga atentia, sa-mi trimita mailuri si sa ma spamuiasca cu articole si mesaje despre Codex Alimentarius:

NU VREAU SA STIUUUUU! Si chiar daca as vrea, sunt destul de mare ca sa ajung la tastatura si sa caut singura pe google. Iar daca chiar as cauta, sigur nu m-ar interesa parerea voastra de fatalisti disperati! 

N-aveti treaba sau poate ati uitat  ca-i 2012 si vine sfarsitul lumii...    :P N-am mai primit de mult mailuri din alea pe care trebuie sa le dau mai departe la alti 10 prieteni, ca daca nu, imi cade meteoritu` in cap! Hai, ca alea macar erau haioase!










Tara catastrofei minime garantate!

Ce zapada mare! Ce viscol ! Ce dezastru! Romania inghetata! Romania sub zapezi! Ce mai! dezastru national!

Ghici ce-o sa se intample dupa ce se opreste ninsoarea si n-o sa mai viscoleasca? Stupoare! Senzationescu! O sa se incalzeasca vremea.... si cand se incalzeste vremea ...stupoare!stupize, stupize: se topeste zapda!

Dar ce zic eu, zapada? Zapadalau!!!!! eh si cand zapadalaul asta se va topi, se va transform in...ati ghicit: apa!    Si apa asta va trebui sa se scurga undeva. Normal ca nu se va scurge unde vrem noi, ci unde va vrea ea. Astfel vom avea urmatoarea catastrofa garantata si anume, indundatiile! Romania sub ape! Romania inghitita de ape! Romania sub puhoaie etc.

Dup-aia vine vara si va fi prea cald... Dupa caz, Romania va fi incinsa, parjolita sau va fierbe. Cel mai probabil va fi seceta. Din cand in cand, va fi si Romania maturata de furtuni..ca deh, e vara mai e si cate-o furtuna de vara.

Apoi va veni toamna si  vor incepe ploile...din nou, Romania sub ape, Romania inecata, etc, sau dupa caz nu vor incepe ploile si va fi Romania secatuita, Romania parjolita, etc. Evident urmeaza din nou iarna si o luam de la inceput.

Asadar aduceti turisti amatori de senzatii tari! La dezastre si la fi prapastiosi ne pricepem! Explore the Charpathian garden of Horor!

Simtul umorului la romani

 Revolta asta mi se pare mai putin plictisitoare decat altele de pana acum. Asta pentru ca ma amuza teribil unele lozinci, iar unele mi se par geniale. Le-am adunat si de pe la Tv si de pe facebook. Sigur am uitat multe din ele, dar  daca mi le aduc aminte, revin.

Va rugam sa ne scuzati! nu producem cat furati!

Base, te chish in freza!


Banii pe cultura i-ai dat pe bautura!

Mai, Traiane, nici nu stii cat de Boc incepi sa fii!

Sunt de acord cu tot ce striga oamenii din jurul meu!

Satul de voi! Angajez lunestist!

Pierdut presedinte si guvern! se declara nuli!

Schimb sampanie Moet si Chandon an 2000 contra demisie semnata

daca ne strangem 100.000, Udrea a promis ca se dezbraca!

Traiane, intoarce-te la popor! Si fugi!

EBA, tatal tau nu vrea sa vorbeste cu noi!

Jandarmeria, de ce-i aperi chelia?

Baie de multime, daca te mai tine!
 No country for the B-men!
 

Fara pietre!
 

Avertisment catre FMI: Daca explodeaza mamaliga, ciuciu banii inapoi
 

ERROR 2012! Democracy NOT FOUND!
 

Organizam casting pentru functia de presedinte!

Chuck Norris HELP!
 

Atentie, jandarmi! Noi plecam acasa, pe voi va concediaza!
Basescu, pleaca! Ne asumam raspunderea. Poporul.


Liberte, Egalite, Fraternite, Anti-Base!

El nu e om rau. Elena e de vina!

Basescule, suntem 500.000, ne-a numarat Roberta Anastase!


Whisky gratis. Nu, nu e o capcana!


Un fleac… Te ciuruim!

Basescu tace… In sfarsit, a devenit filozof!


Gaz pe Boc!

Base vino sa faci baie de multime. Jandarmii asigura apa.














Un ultras, doi ultrasi... a ultra

Un cuvant enevant ma zgarie in auz de vreo doua -trei zile. Il citesc pe facebook, il aud la stiri si a inceput sa ma enerveze mai mult decat „deci “ sau „decat“ folosite abuziv.

Am dat un search pe google si-am inteles ca nu-i un cuvant nou...dar pentru mine e cel putin necunoscut.

Si nu-s sigura ca inteleg corect la ce se refera.

L-am cautat in dex online si  bineinteles ca nu exista. Vezi aici. Nici de etimologia cuvantului nu-mi dau seama bine. Poate ma lamureste cineva.

Sa vedem: ultraj-> ultras sau poate ultra-> ultrasi ?  O fi probabil si sub forma de verb? eu ultrez, tu ultrezi, ei ultreaza....?

P.S. sau poate pe la noi prin banat se citeste  ultrÁsh.

Sunteti pregatiti sa fiti spontani?

Ma uit la tv si vad in Piata Universitatii un protest spontan cu bannere  lucioase pregatite din vreme, cu portavoci si alte cele.

Si eu, am pregatite acasa pentru orice eventualitate, in caz ca ma apuca, asa spontan, sa protestez, tot felul de bannere cu slogane diferite... in functie de ce protest m-ar putea apuca, vreo 5 portavoci de diferite dimensiuni, chiar si o statie de amplificare. 

Ma bucur sa constat ca poporul roman este asa de prevazator incat e pregatit chiar si pentru proteste spontane. De aia nu ne impresioneaza pe noi un rahat de criza economica...





Apa, aeru` si fraieru`....

Tot am zis ca nu scriu despre asta .... da` nu ma pot abtine..


O sama de bloggeri bengosi, au instituit de ceva vreme o moda cu concursurile pentru ceilalti bloggeri, mai putin bengosi. Ca multa vreme s-a discutat problema ca bloggerii mici nu-s bagati in seama, ca n-au reclama, ca saracii de ei, ca cum sa-i ajutam...bla bla...ipocrizii de genu` asta. Si au sezut ei o vreme la discutii secrete...din alea pe care le-ar amenda consiliul concurentei... si s-au gandit ei cum sa-i fraiereasca pe astia micii din urma. Sa si para ca-i baga in seama si sa le iasa lor ceva. Doua dintr-o lovitura! Si imagine si ghesheft. Pe principiul:  apa, aerul si fraierul nu se termina niciodata!

Si asa au inventat ei niste agentiute de dat reclama la fraieri -chipurile ce buni is iei ca dau din putinu` lor-  si de stors bani de la branduri.

Efect de turma garantat! Au fost destul doi trei participanti la schema, ca toata sleahta s-a luat dupa ei. 

Fraiereala-i pe doua directii. Una catre bloggeri, carora nu le iese nimic.. Poate un linkulet, ceva. Ca de castigat, castiga cine trebuie, intotdeauna. Ba, mai rau, au o gramada de pierdut. Niciodata o agentie sau un brand nu va mai veni sa le dea bani...asta pentru ca ei scriu deja pe gratis. Si odata ce faci publicitate pe gratis... nu te va mai plati nimeni pentru ea. Multi dintre ei scriu bine, chiar foarte bine...dar pacat ca se irosesc cu niste tampenii.

Pe langa asta, in loc sa se ocupe sa-si umple blogul cu continut original si de calitate, ei isi alunga si putinii cititori cu balast publicitar. In concluzie, nici o amenintare pentru bengosi. Cred ca tocmai am mai desoperit un avantaj pentru ei.

In cealalta directie, catre branduri/ sposori.. care, daaaaa, vor primi o multime de link-uri... si vor avea o vizibilitate maxima. Unde? pe bloguri de doi lei. Pentru ca 80 la suta (zic asa, cu larghete) din blogurile care pun botu` la afacerea asta , n-au nici trafic, n-au nici ranking, n-au nici influenta ...nimic. 

Imi imaginez cum se duc ei cu statisticile la sponsori...Uite mah, au scris 100-200 de bloggeri! ce bun is io! cata influenta am! Is guru bloggerilor, nu alta! ce folos daca pe aia 100-200 nu-i citeste decat mama si tata lor...si poate, zic poate, nevasta. Buna afacere, n-am ce zice!

Cat despre concursurile de idei...pai oameni buni, ideile aste is pretioase rau! Mai ales daca-s bune! Se dau pe bani grei, nu pe un amarat de link.

Atata zic acuma` c-ar mai fi multe de unde a venit asta.

P.S. M-a inspirat articolu` asta! Bune de tot ideile! N-au decat sa plateasca pentru ele. 
 







Cum radem pe facebook?

Am o dilema. Va intreb pe voi, cum radeti pe facebook? Eu cred ca sunt putin demodata si folosesc inca LOL. N-am vazut multa lume care sa mai folosesca asta .  Sau folosesc semne de genul :) sau :D.  Rar de tot, mi bag cate un hahaha.
Am observat insa ca foarte foarte multi, atat femei cat si barbati, rad mic mic de tot: hihihihi! ce-o fi insemnand? ca razi putin, ca razi finut, ca esti scump si dulce sau ca ai o masea umflata si nu poti sa razi normal? Just asking!





Mail mic, micut, dragut si pufos!

Fetelor, in special fetelor!  Vorbesc in calitate de pseudo-PR. !

Nu se poate sa trimiti propuneri de colaborari de pe adrese gen iubiticalupeste@gmail.com. Pe bune, nu se poate.  Nici pe giggica469@ nustiuce.com nu pot sa o iau in serios. Si exemplele ar fi neeeenumarate. Numa persoane mici micute si dragute si pufoase exita in tara asta daca ar fi sa te iei dupa adresele de mail.

Daca vrei sa ai adresa de e-mail cu  iubitici, , pupici, bulinute si inimioaare si alte diminutive, nu te opreste nimeni, dar n-o folosi oficial, la locul de munca sau pe cartea de vizita. Tine-o pentru tine si prietenii tai apropiati. Da tare rau!

Care-i parerea ta cand primesti un mail pe care daca-l citesti (in eventualitatea ca treci de adresa sender-ului) suna de altfel foarte serios si business-like si vezi ca l-ai primit de la cocutaiubitica@gmail.com.  de exemplu, sau pipi456@ceva.com sau stelutabulinuta@ceva.com? realy !?

Primul meu impuls e sa-i dau spam...