Si gunoierii au opinii politice

Si de ce n-ar avea! Doar sunt si ei cetateni cu drept de vot! Ce nu inteleg eu, de ce sunt ei implicati in campania electorala, in timpul serviciului.
Iata ce mi-a fost dat sa vad, zilele trecute.
In timp ce iesam cu masina din parcarea casei am zarit cativa angajati pe a caror haine scria Polaris M Holding, facand cu totul altceva decat m-as fi asteptat sa ii vad facand.
In prima faza am crezut ca sunt angajati de Primarie sa curete afisele electorale lipite fara discernamant pe stalpii de iluminat si pe portile oamenilor. Si m-am gandit: „cat simt civic are Primaria Arad. Ce frumos din partea lor!!!, Apoi, am oprit la stop-ul din coltul stradutei si am privit mai cu atentie. Nici pomeneala de masina de gunoi. Iar gunoierii faceau ceva ciudat. Unul smulgea din cutiile postale fluturasi cu Antonescu, iar altul raspalea de pe stalpii de iluminat afise cu Geoana. Un al treilea venea in urma lor si inlocuia hartiile luate de catre primii doi, cu materiale publicitare cu Basescu.
Aha! Deci asta face Polaris-ul pe banii nostri. Frumos! N-am ce zice.
In momentul in care am iesit pe starda principala, am dat cu ochii de o armata de muncitori Polaris care faceau acelasi lucru.
Intre timp, tomberoanele de gunoi din jur dau pe dinafara, banii nostri se arunca in buzunarele lor iar ei au opinii pilitice. Hai sictir, bai Falca!
Buna la toate Polaris M Holding! Buna si la campanie electorala pro PD_L.

Democratizarea creditelor si felinarul rosu

Zilele trecute, un american, inainte sa fie „lichidat“ de catre banca de la care a luat credite, intr-un acces de furie si-a impuscat 6 dintre colegii de serviciu.
La noi, nimeni nu omoara pe nimeni, dar inainte ca banca sa il scoata afara din casa, romanul face un chef monstru in care sparge cu toporul mobila si televizorul, mazgaleste peretii cu rahat si terorizeaza vecinii. Totul in ciuda bancii care i-a dat credit tampitului, desi era evident ca nu are de unde sa il plateasca.
Si uite asa, in ultimii 20 de ani s-a ajuns ca orice oligofren, orice tampit, orice looser sa aiba acces la credite imense. Credite pe care nu le-ar putea plati nici in 10 vieti.
Mi se parea ciudat ca bunica-mea avea un intreg ritual de mers la CEC. Se imbraca cu hainele cele mai bune, mergea la coafor cu o zi inainte etc. Avea si are un respect fundamental pentru banca. Si atentie, se ducea acolo sa-si depuna micile economii, nici intr-un caz sa solicite un credit pentru excursia in Tunisia sau pentru nunta cu manele.
In goana dupa profit, bancile si-au spulberat credibilitatea ridicandu-si poalele-n cap si invitand toti neavenitii sa se infrupte din nemunca.
Cunosc oameni care si-au luat masina noua garantand cu minimum pe economie iar acum au de ales: mananca sau platesc rata la masina?
Si uite de ce am ajuns in situatia economica actuala: pentru ca bancile au democratizat creditul! orice incapabil isi fabrica o minima bonitate si in 24 de ore primeste o suma de bani pe care nu o mai poate returna.

Chiar daca pentru moment bancile s-au potolit din pofta nebuna dupa destrabalare, este evident ca dupa ce furtuna va trece, isi vor relua obiceiurile curvesti si poate chiar vor pune un felinar rosu la intrarea in „institutie“.

Gripa porcina sau agentul patogen

De ce sa nu incep postarile pe blog cu acest subiect. Ca doar e trendy! Daca n-am avea gripa porcina sau gripa noua, cum vreti sa o luati, n-am fi in randul lumii! asa ca liber la gripa! Ca e pe gratis!

Aud discutii peste tot. In magazine, pe strada, la tv... :„ma duc sa cumpar masti sa ma feresc de gripa porcina“. „Nu mai sunt masti chirurgicale in farmacii! matusa-mea lucra la spital si am sunat-o sa-mi faca rost“! etc.
Adica oamenii au o preocupare importanta. Nu conteaza ca in strasnica lor sfortare de a face rost de masti chirurgicale se calca in picioare in farmacii sau se inghesuie in mijloacele de transport in comun. Ar da orice pentru o masca chirurgicala. Ar risca chiar sa se infecteze cu celebrul virus. Dar ce mai conteaza! daca omu vrea masca o s-o obtina si pace!

Unde mai pui ca s-ar putea sa nu fie chiar asa de rau sa iei gripa porcina! S-ar putea sa devii celebru, cel putin penrtru una sau doua zile. Deja te poti imagina dand interviuri: „Am luat gripa in timp ce stateam la rand la farmacie sa cumpar masti chirurgicale. Trebuia sa stau chiar daca femeia din fata mea tusea si isi imprastia mucii peste tot... ca doar trebuie sa imi protejez familia. Cu riscul vietii! Imaginativa... ce erou! O gramada de reporteri la capataiul temerarului care a infruntat virusul pentru a-si proteja nevasta si copiii! Breaking-news-uri cu reportaje de jumatati de ora despre cum ne putem feri de mucul fatal...
Dar ce zic eu! Chestiile astea se intampla deja. Spectacol in toata cinstea. Isterie nationala!

Chiar nu mai are presa subiecte!? Era o intrebare retorica. Sigur ca n-are! Si daca ar avea, e mai simplu sa aberezi pe aceeasi tema o zi intreaga decat sa umbli pe teren sa faci rost de stiri adevarate.

Din nenumarate puncte de vedere, gripa asta porcina e o mana cereasca pentru multi. Presa are ce sa scrie, medicii i-au spaga grasa, salariatii au motiv sa isi ia concedii medicale (pe spaga normal), farmaciile fac bani cu gramada, politicienii au motive sa se certe si sa foloseasca momentul in campanie electorala... eu am ce sa scriu aici, copiii au motiv sa lipseasca de la scoala... si cate si mai cate.
Si sa imi mai spuneti mie ca gripa porcina e rea! Cum sa fie rea! S-ar putea sa ne scoata si din criza economica!